Снимка: БГНЕС

Ръководителят на Роспотребнадзор Анна Попова заяви, че невъзприемчивостта спрямо коронавирусната инфекция е голяма рядкост, пише РИА Новости.

Има обаче случаи, когато човек е заобиколен от болни хора, а самият той не се заразява. Според Попова това се случва не само при Covid-19.

Тя обясни, че генетичната предразположеност играе съществена роля в това.

„Но това, което днес е много важно също –това е състоянието на нашия имунитет. Тъй като за някои хора вирусът е много малко количество, при различните заболявания това е различен брой хора в различни пропорции от населението, които не са податливи на болестта “, каза тя. Също така ръководителят на Роспотребнадзор подчерта значението на здравословния начин на живот за имунната система.

По-рано лекарят проф. Марияна Лисенко, по време на пряко предаване, организирано от руското общество "Знание", посочи начин за защита на населението от коронавирус, съобщи БГНЕС. С появата на нови щамове вирулентността на вируса се е увеличила четирикратно, ето защо, за да се предпазим, е необходимо 80 процента от населението да бъде ваксинирано, заяви лекарят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase