Снимка: архив, БГНЕС

Силните продажби на ваксината срещу COVID-19 и на други лекарства помогнаха на "Пфайзер" почти да удвои приходите си през второто тримесечие на годината и да увеличи печалбата си с впечатляващите 59 процента, съобщи Асошиейтед прес.

Още по темата

На фона на пандемията от коронавирус ваксината на "Пфайзер" се превърна в бестселър и донесе на американската фармацевтична компания и нейния германски партньор "Бионтех" приходи от директни продажби в размер на 7,84 милиарда долара.

Нюйоркската компания очаква приходите от ваксината тази година да достигнат 33,5 милиарда долара за 2,1 милиарда дози, които е сключила договори да достави до края на годината.

Печалбата й за второто тримесечие е 5,56 милиарда долара, ръст с 59 процента спрямо 3,49-те милиарда, спечелени през същия период на миналата година. Тя бие очакванията на пазарите и по отношение на приходите, които са в размер на 18,98 милиарда, почти двойно повече от реализираните 9,86 милиарда през второто тримесечие на 2020 г.
/БТА/
 

Коментари Напиши коментар

49

Анонимен

преди 2 години

Някой изненадан има ли? Терористите-политици мамят хората и сега почнаха и с хитлеристки мерки да задължават хората да се дупят на световната фармацевтична мафия, че да не вземат печалбите да паднат. Иначе вземат парите на хората под формата на данъци и ги дават на същата тази мафия, след което % им се връща като комисионни, консултантски услуги и подобни други измамни схеми. Само че те са над закона и на тях им е позволено да го правят. Типичен примерно са престъпната фамилия бидЕ, джо и хънтър

48

Коприва

преди 2 години

Същата компания изнудва правителствата на Аржентина и Бразилия. С Индия не се споразумяват, защото отказват да се проведе проучване на продукта от здравните власти в страната на част от населението.

47

Истината

преди 2 години

Не знаех , че имало печалба сега ми стана чак ясно защо я налагат на всяка цена.Бих си я сложил тази ваксина но само срещу печалба.