Снимка: БГНЕС

Френският парламент одобри искането на правителство за затягане на мерките за ограничаване на разпостранението на коронавируса в страната.

Законопроектът предвижда задължителна ваксинация на медицинските работници и удължаване на действието на т.нар. здравен пропуск, предаде Франс прес.

Още по темата
Той беше гласуван след ожесточени дебати, критики от обществото и на фона протести.

Предвижда се от другия месец здравният пропуск да стане задължителен за достъп до кафенета, барове, ресторанти, молове и влакове, пътуващи на дълги разстояния.

Заради епидемичния взрив на "Делта" варианта в страната бяха въведени нови противоепидемични мерки. От сряда се изисква здравен пропуск за достъп до кина и музеи.

Коментари Напиши коментар

55

Анонимен

преди 1 месец

През ПСВ са носили маски две години заради пандемията от испански грип и се е приключило.Имало е и недоволни, ама сега сме се разглезили .Искаме все повече права от Природата.Може родителите ни да ни избират пола, ако сме създадени ин витро. После ние да си го сменяме по някое време, като си нямаме друга работа.Но видиш ли ваксината била друго нещо. Тя била ,,противоестествена,, .

54

Анонимен

преди 1 месец

Когато човек вярва в гените си, не се бои от някакви там ваксини.

53

адвокат

преди 1 месец

КОНВЕНЦИЯ за защита на правата на човека и на човешкото достойнство във връзка с прилагането на постиженията на биологията и медицината: Конвенция за правата на човека и биомедицината - Член 2 (Върховенство на човека): Интересът и благото на човека имат предимство над интереса на обществото или този на науката.