Снимка: Pixabay
Пациент, който е заразен с Делта варианта на COVID-19, е установен и в Кюстендил. Това станало в средата на миналия месец, каза главният лекар на Райноната болница в града д-р Александър Величков, предаде БНР.
Взети са проби от заболелия и резултатите се чакат от лаборатория в София.
 
Доктор Величков не обяви подробности за пациента, но обясни:
 
"В Кюстендил от средата на миналия месец има установен влязъл делта вариант, той ще стане доминиращ в следващите седмици и ще покрие абсолютно всички болни. При този болен не е установено това нещо, тъй като процесът на секвениране е продължителен и се извършва в софийска лаборатория, но оттук натам бройките на случаите, които  ще дойдат, вероятно ще са изключително от този вариант и той ще доминира над останалите."
 
Две седмици в кюстендилската болница не са приемани новозаболели с COVID-19, от два дни обаче има нови случаи:
 
"Вече имаме пациент с COVID инфекция, с пневмония, с дихателна недостатъчност. Злото е притихнало, но не е изчезнало, то набира сили. Само до няколко седмици или до месец отново ще се озовем в трудна ситуация. Единственият шанс на всички хора да запазят тяхното здраве, живота и здравето на техните семейства, е максимално бързо да се ваксинират". 
 

Коментари Напиши коментар

59

Dreamer

преди 2 месеца

Искам всички *** човеци да изчезнат

58

Случаен минувач

преди 2 месеца

Това да не е ММ, бе?

57

Анонимен

преди 2 месеца

Сигурно е от махалата.Единственото правилно решение е да въведат тотален Локдаун за дер седмици на известният ромски квартал, но ме смеят.