Снимка: БГНЕС

Компаниите "Джонсън и Джонсън" и "АстраЗенека" съвместно с университета в Оксфорд проучват възможностите за промени в своите ваксини срещу новия коронавирус, за да намалят или напълно да изключат риска от възникване на тромбози, съобщи ТАСС, като цитира публикация във в."Уолстрийт джърнъл".

В изследванията участват учени от Европа, САЩ и Канада и работата им "позволява да се надяват, че в началото на следващата година ще могат да установят причините за възникването на тромби след имунизация и да нанесат съответните корекции в препаратите".

Изследванията все още са в ранен стадий и на този етап не е ясно дали ще бъде възможно модифицирането на ваксините, предаде БТА.

В публикацията на вестника се посочва, че в момента тези производители продават ваксините си на цена, равна на себестойността им, но биха могли да увеличат цените за развитите страни след края на пандемията.

Решението на проблема с образуването на тромби би повишило доверието на обществеността към ваксините. Пред изданието учени посочват, че за начало предстои да се изяснят факторите, които водят до възникването на редкия вид тромбоза като странична реакция на ваксините

Коментари Напиши коментар

38

Неваксиниран

преди 1 година

Неваксинираните изкарали ковид, са в пъти по защитени от ваксаните. Б..л съм ти ваксата

37

Darth shadow

преди 1 година

Продължание : Сега ви предлагат да си направите две ваксини безплатно.След една година, когато ще дойде нов вирус, а той ще дойде вие ще трябва да дадете пари на вакцинаторите за да си боцнете ваксина иначе ще се разболете тежко или ще умрете.Вашата имунна система е прехвърлила отговорноста върху ваксината и това е капана!

36

Darth shadow

преди 1 година

Който има здрав разум ще разбере:Ваксината си взима водеща роля за борба с вируса, а имунитета от такава "изкуствена" грижа се обезсилва и заспива.А когато вируса мутира, а той ще мутира то ваксинирания отново ще трябва да си боцне ваксината.Всъщност ставате като наркомани седнали на иглата.Има ваксина организма живее, няма ваксина всеки вирус ще ви уничтожи.Ваксината действа от 6 до 9 месеца, особено когато е зима, есен тогва вирусите са най-активни и да тичате да се ваксинирате отново.