Снимка: Pixabay
Рискът децата да умрат от Covid или тежко заболяване е изключително нисък. Това показват три от най-всеобхватните проучвания до момента, които разкриват, че заплахата може да бъде по-ниска от първоначално предполаганата, пише БГНЕС.
 
Едно от проучванията установи, че 99,995% от 469 982 деца в Англия, които са се заразили с Covid през първите 12 месеца от пандемията, са оцелели, съобщава „Уолстрийт Джърнал“, като по това време са починали 25 младежи под 18 години.
 
От 61 смъртни случая на деца, които са дали положителен тест за Covid-19 в Англия, 25 са били причинени от болестта, се казва още в съобщението. 15 деца са имали сериозни придружаващи заболявания, а 4 са имали хронични заболявания. Останалите 6 не са имали придружаващи заболявания.
 
Изследователите изчисляват, че с население от около 12 милиона деца в Англия, има обща смъртност от 2 на милион деца през изследваната година, съобщава Би Би Си. 
 
 
 

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 1 година

До 17 разсмя ме наистна

23

Анонимен

преди 1 година

То 2 нс милион деца си умират и без Ковид

22

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 13 До 7 години всички ваксинирани трябва да се обявят за неуспешен експеримент и да се изолират. ГМО не ни трябва!