Снимка: архив, БГНЕС

Духовници и кметове в Гърция агитират хората да се ваксинират. Частни фирми дават щедри бонуси на ваксинирани служители. Около 40% от населението в страната са ваксинирани, но интересът сред младите хора е слаб, предаде БНР.

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис поиска съдействие от църквата в хода на кампанията за ваксиниране. На проповеди в храма свещениците призовават хората да се ваксинират, като предприеха и обиколки „от врата на врата“, убеждавайки ги в ползите от ваксините.

Още по темата

Поради силното влияние на духовниците сред младите хора се очаква все повече младежи да се имунизират.

Министерството на здравеопазването осигурява мобилни екипи, които са в готовност да пристигнат и в най-отдалечените краища на страната, за да слагат ваксини. Кметовете също се включиха в мащабната кампания.

Остри дебати текат в парламента. Депутати от опозицията обвиняват правителството в прилагане на крайни мерки и нарушаване правата на неваксинираните.

Големи производствени компании се страхуват от разпространение на коронавируса сред работниците и обявиха бонус от 500 евро за всеки ваксиниран служител.

Лекарите от Съвета за контрол на коронавируса настояват да се върнат маските на открито и да се забрани ползването на градския транспорт от неваксинирани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase