Снимка: архив, БГНЕС

Гръцкото правителство подготвя отмяна на мярката за задължително носене на маски навън. Решението е свързано както с подобрената епидемична обстановка, така и с горещото време.

Температурите в Гърция надхвърлят 40 градуса. Най- засегната е континенталната част на страната, а също и островите в Йонийско море, предаде БНР.

Още по темата

Продължава нахлуването на гореща вълна в страната. Вчера температурите на места достигнаха 40 градуса, а от днес в продължение на няколко дни се очаква дори да надвишат тези стойности. В няколко области от днес затварят училища. Прекъснаха работа фирми, които не могат да осигурят на работниците безопасна среда.

 Медиите излъчват информация от Гражданска защита за спазване на предпазни мерки в горещите дни.

Във връзка с жегата и съобразно добрата епидемична обстановка в страната специалистите от съвета за контрол по разпространението на коронавируса призовават правителството незабавно да премахне мярката за задължително носене на маски навън.

Очаква се решение до края на седмицата.

На посещение в Атина е еврокомисарят по здравната политика Стела Кириакиду, която поздрави гръцкото правителство за добрата организация на акцията по ваксиниране - 31% от населението са напълно имунизирани.

Кириакиду призова „всички гърци да се ваксинират, за да се възстанови нормалният ритъм на живот“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase