Снимка: БГНЕС
Дълги опашки се извиват покрай футболните стадиони в Лондон, съобщи Би Би Си. Причината обаче не е европейкото първенство по футбол, а защото спортните съоръжения през уикенда бяха превърнати центрове за ваксиниране.
 
Би Би Си показа кадри с опашки край построения специално за Олимпиадата през 2012 година стадион в квартал "Стратфорд", който сега е собственост на "Уест Хем".
 
Подобна е картината и около "Стамфорд бридж" на "Челси". В страната ускориха темповете на масовото ваксиниране. Вчера беше издадена и разпоредба ваксини да се предлагат на всички над 18 години поради бързото разпространение на индийскят вариант на COVID-19 и то сред по-млади хора.
 
На много други места центровете за ваксиниране работят на пълни обороти, особено в Северна Англия, където по принцип има най-много заразявания.
 
Междувременно бе съобщено, че правителството обмисля да премахне нуждата от самоизолация на хората с две дози ваксина.
 
"Скай нюз" съобщи, че има явни сигнали за тези намерения на властите, но това едва ли ще стане по-рано от датата, когато цялото пълнолетно население ще е получило първа доза. По предварителни сметки това може да стане преди края на юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase