Снимка: БГНЕС
Германия скоро ще започне да облекчава правилата за носене на маски, тъй като страната отчита рязък спад на заразените с COVID-19. Това заяви днес министърът на здравеопазването Йенс Шпан, предаде БГНЕС.
 
"Първият етап от отслабването на мярката би бил премахването на изискването за носене на маска на открито", каза Шпан в интервю за медийната група „Функе”.
 
"В региони с много нисък брой заразени и висок процент на ваксинация, постепенно може да отпадне изискването за носене на маски на закрито", добави той.
 
В Германия носенето на маска е задължително в обществени закрити пространства, както и в обществения транспорт, в магазините, в училищата и дори на някои оживени улици.
 
Подобно на много европейски страни, през последните седмици страната отбелязва рязък спад на коронавирусните инфекци. Това от своя страна позволява да се премахнат много ограничения и отново да възобнови обществения живот.
 
Кампания за ваксинация също набра скорост. Почти половината от възрастните вече са получили една доза от ваксината (48,1%), а 25,7% са напълно ваксинирани.
 
Страната започна да облекчава ограниченията през май, като отново отвори ресторанти, барове и несъществени магазини. 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase