Снимка: архив, БГНЕС

От началото на туристическия сезон сред хилядите чужденци, влезли в Гърция, случаите на болни от коронавирус са единични, съобщи министърът на туризма Теохарис.

Общо за страната се отчита бърз спад на болните и хоспитализирани с коронавирус.

Още по темата

Добрата епидемологична обстановка в Гърция позволи на властите да разрешат от днес да отворят нощните заведения. Ресторанти и таверни също са с музика от тази вечер, предаде БНР.

Туристите масово резервират за седмица напред места в увеселителните заведения, доволни са собствениците.

И днес гръцката телевизия излъчи репортажи от опашка от няколко километра на граничен пункт"Промахон", където чакат туристите за влизане в Гърция.Областният управител Дзидзикостас отново настоя да се отворят денонощно всички  гранични пунктове в Северна Гърция.

Нова кампания по всички медии води правителството за активизиране на ваксинирането в Гърция. Обмисля стимули за младите хора.

В същото време служители в частни фирми подават оплакване срещу работодатели, които в нарушение на закона ги принуждават да се имунизират, за да останат на работа.
 

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 1 месец

Егати държавата, как се грижи за народа си. А нашия бързаше да отваря щото му предстояха избори.

3

Въх

преди 1 месец

Някой от тези единични случаи има ли симптоми? Или просто са го имали по космите в носа и са излезли положителни. А да видите как се мре от настинка (над 200 щама) и херпес. Направо да си седим в бункера и да треперим, че и астероид може да ни падне на главите.

2

до 1 от славянин

преди 1 месец

На границате се тестват много малко и на случаен принцип, а от теб искат да покажеш документ или че си ваксиниран, или че си преболедувал, или отрицателен тест от страната от която идваш!