Снимка: архив, БГНЕС

Белгийските здравни власти отчитат 156 смъртни случая след поставяне на ваксина против COVID от началото на имунизационната кампания, съобщиха местни медии.

Уточнява се, че само в три от тези случаи е установена пряка връзка с поставената ваксина (два случая с препарата на "АстраЗенека" и един на "Янсен"/"Джонсън и Джонсън"), а за останалите това се предполага.

Още по темата

До днес в страната са поставени 5,4 милиона дози ваксина. Съобщени са близо 18 000 случая на нежелани реакции, като близо 4000 от тях са определени като "тежки".

По официални данни едва 0,32 на сто (4526) от ваксинираните са се заразили по-късно с COVID. От тях две трети са преболедували безсимптомно. Белгия предвижда да задълбочи проследяването на заболяванията сред имунизираните, за да добие по-добра представа кои ваксини "пропускат" вируса, уточняват медиите.

Данни на националните здравни власти показват, че до днес новото заболяване е взело 25 068 жертви в Белгия. За последните две седмици починалите са едва 12 души.
/БТА/
 

Коментари Напиши коментар

92

Анонимен

преди 1 месец

156 умрели от ваксина, а 25 000 умрели от ковид.

91

Анонимен

преди 1 месец

До: 83 Harry Truman was our president,A Coke and burger cost us 30 cent...

90

Анонимен

преди 1 месец

Ха-ха-ха! Боцкайте се бе, боцкайте се! Нали ще ви стане по-хубаво?В Румъния вече раздават кебапчета на всеки който се имунизира! Колко познато, нали?