Снимка: Pixabay
Произхожда ли коронавирусът от лабораторията на Уханския институт по вирусология е най-задаваният въпрос след появата на коронавирусната криза, пише Bild. Все повече експерти имат подозренията, че коронавирусът не е от естествен произход, а е резултат от изтичане в лаборатория в китайския град Ухан.
 
Стигна се дотам, че в края на май Джо Байдън поиска от специалните си служби да проучат този въпрос и да предоставят доклад.
 
В дебата се включи и главният вирусолог на Германия Кристиан Дростен. Изданието припомня, че още през февруари 2020 г. Дростен подкрепи публикация на The Lancet, която се противопоставя на теорията за лабораторния произход. Както отбелязва вестникът, вирусологът не е променил мнението си.
 
"През февруари 2020 г. в публичното пространство бяха разпространени тежки обвинения срещу китайски учени. Те бяха обвинени в активно съдействие при опити за скриване на изкуствения произход на коронавируса. В същото време зад тези обвинения нямаше надеждни доказателства", цитира изданието думите на Дростен.
 
Според вирусолога той няма основания да смята, че коронавирусът е от изкуствен произход. В същото време Дростен добави, че китайската кожухарска индустрия може да бъде възможен източник на вируса, информира "Фокус".

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 3 месеца

Е,БАСИ партенката тази статия....

13

Bili

преди 3 месеца

Идеята с кожухатската индустрия е че е имало много пъувания между Китай и Италия в ранните дни на пандемията. Много от кожите за модните фирми около Милано са свързани с Китай. Тази област на Италия е много гъсто населена със застаряващо население - най- старото в Европа. Статията така написана е безсмислена.

12

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен 13 "Защо децата в цивилизованите държави ги имунизират ... за да ги убият ли?!" Отговарям: поради същата причина, поради която ядем изкуствени и силно преработени храни, тровим въздуха, почвата и океаните, хората умират от свръхлекуване и т.н. Никой никого не иска да убива персонално. Просто едни огромни мощни колела на доходоносни бизнеси се въртят, важното е да има печалба за милиарди и бизненс растеж. А какво се случва с хора и природа - кавото-такова! На никой не му пука!