Снимка: БГНЕС
Бразилия разработва собствена ваксина срещу COVID-19, съобщи "Дойче веле". Учените твърдят, че имат напредък с продукта.
 
Бразилското правителство по-рано издаде забрана за влизането на пътници от Индия заради разпространението на коронавируса там.
 
Според съобщения в пресата, препоръката на Anvisa е била изпратена на изпълнителната власт на 4 май. Едва в петък обаче властите са действали по нея. Това е не само добра новина за хората в страната, но може да помогне на човека, който се очаква да бъде основен съперник на Жаир Болсонару на следващите президентски избори. 
 
Бившият президент на Бразилия Лула да Силва вероятно ще победи убедително настоящия лидер на страната на балотажа президентските избори през следващата година. Това показа проучване на Datafolha миналата седмица.
 
Бразилия получи 4 милиона ваксини срещу COVID-19 чрез механизма COVAX. Регионалният офис на СЗО за Америка спомогна за улесняването на доставката.
 
Понастоящем Бразилия е регистрирала 16 милиона случая от началото на пандемията, а официалните жертви са 440 000, според данни на министерството.

Коментари Напиши коментар