Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пандемията от коронавирус даде възможност на изобретателни българи да започнат да печатат фалшиви документи с негативни резултати от PCR тестове при пътуване.

Такива бяха засичани вече няколко пъти при опит за влизане в Гърция. Последният случай е отпреди дни на Дунав мост, когато дори имаше задържани.

"Тези документи са свързани с информация, която касае здравето и съответно, този вид престъпления са от общ характер. Предвиждат се доста голяма санкция в такива случаи, в зависимост от това кой е извършител на престъплението", обясни в ефира на предаването "Директно" адв. Драгомир Симеонов.

Ако такъв документ с фалшиво съдържание бъде издаден от лекар, лаборант или друго длъжностно лице, то наказанието, предвидено от закона, е до 5 години лишаване от свобода.

Адв. Симеонов коментира и правните аспекти на въвеждането на т.нар. ваксинационни сертификати, предвиждани от европейските власти.

Вижте целия разговор в предаването „Директно“ на Bulgaria ON AIR


 

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 1 месец

Точно така - документи, които касаят ЛИЧНОТО здраве! То както е тръгнало в скоро време ще искат и документи за доказване на липса на вагинални гъбички!

6

Анонимен

преди 1 месец

Терористите викат: Дръжте терористите!

5

anonimen

преди 2 месеца

i bez tova sme umreli i znaem ce ste ni dovarsat a i nymma koi da placi za za nas emani makata po nai mrasniya nacin