Снимка: архив, БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън заяви на специална пресконференция, че индийският вариант на коронавируса може да доведе до „сериозно нарушение“ на плановете за излизане от локдауна на 21 юни.

Джонсън заяви, че ако бъде доказано, че индийският вариант се разпространява значително по-бързо, тогава правителството вероятно ще бъде изправено пред труден избор, предаде БНР.

Още по темата

Премиерът обаче уточни, че не вярва на базата на сегашните сведения да се наложи  забавяне на следващата фаза на облекчаване на локдауна от понеделник. Според него не е невъзможно на 21 юни да бъде вдигнат напълно локдаунът, но е нужен реализъм и има риск за отлагане на датата.

Джонсън каза още, че срокът между поставянето на двете дози ваксини ще бъде съкратен от 12 на 8 седмици за хората над 50 години и клинично уязвимите заради загрижеността от индийския вариант.

Случаите на заразявания с него се удвоиха за една седмица, показва статистиката.

По-активно тестване започва в 15 района на Англия, смятани за огнища на заразата, които включват най-тежко засегнатият Болтън, както и Блекбърн, Лондон и Нотингам.

За последното денонощие в рамките на цялото Обединено кралство са регистрирани 17 смъртни случая и са заразени 2193 души.

 

Коментари Напиши коментар

34

До До 9

преди 2 месеца

Това, което пишеш не е задължително да е истина. Това си прочел, в това си повярвал. Доверил си се. Защо мислиш, че щом си прочел нещо си прав? Или така е по-лесно? Да си на страната на мнозинството?

33

До До атанас

преди 2 месеца

Ахам, щото като си избрал да се ваксинираш автоматично ставаш по-умен, а реално си една овца слушаща покорно без да разбира нищо, но другите били тъпи, че имали съмнения или са преценили, че е ненужно.

32

Анонимен

преди 2 месеца

още ще се мре!