Снимка: БГНЕС

Само двама души, дали положителна проба за коронавирус, са починали за изминалите 24 часа във Великобритания, предаде Ройтерс.

През последната седмица смъртните случаи в страната, свързани с КОВИД-19, са 67 - с 39 процента по-малко в сравнение с предходната седмица.

Великобритания е на пето място в мрачната статистика в света и първа в Европа, с над 127 хиляди починали от началото на пандемията. Страната преживя опустошителна втора епидемична вълна, която достигна своя пик в края на януари, но оттогава броят на смъртните случаи рязко намаля, паралелно с успеха на ваксинационната кампания - една от най-бързо напредващите в света.

Над 35 милиона британци, или малко повече от две трети от пълнолетното население, са получили поне една доза ваксина срещу КОВИД-19. От тях над 17 милиона, или една трета от всички пълнолетни жители на Великобритания, вече са напълно ваксинирани.

Новите случаи на коронавирус за изминалите 24 часа в страната са 1770. Общият им брой през последните седем дни е под 15 хиляди - с 4,3 процента по-нисък в сравнение с предходната седмица.
 

Коментари Напиши коментар

18

Англия първа в света

преди 1 месец

Ще приключи с КовидБлагодарение на Астра Зеника Факт

17

Анонимен

преди 1 месец

Вчера Португалия има 324 нови случая и 1 починал, а Израел 7 нови случая и също един починал. В Португалия има 74 тежки случая, а в Израел 80. На 3 май в европейската страна са регистрирани 180 нови случая и нито един починал, а в близкоизточната - 67 нови и 1 смъртен. Нещо да кажете, а, ваксърчета?

16

Нямам думи

преди 1 месец

Всеки вилиджър в България(човек с IQ на полска мишка), ще отрече тази информация. Но на кого му пука, все пак глупавите не движат света, а остават около нещата.... Та така и Ганьо, плюе Анггличаните, но все натам го дърпа да емигрира...