Снимка: БГНЕС

Новите инфекции коронавирус в Индия намаляха малко днес, но страната регистрира рекордните 3689 смъртни случая. Още един щат влиза в локдаун в момент, когато здравната система не смогва да се справи с огромната заболеваемост, предаде БТА като цитира Ройтерс.

Още по темата

Властите съобщиха за 392 488 нови случая за последните 24 часа, с което общият брой от началото на епидемията достигна 19,56 милиона. До момента вирусът е отнел живота на 215 542 души.

Индийските болници, морги и крематориуми са претоварени. Повече от 10 поредни дни страната регистрира по над 300 000 инфекции дневно. Много семейства са принудени сами да търсят лекарства и кислород за болните си близки.

Близо 10 индийски щата и съюзни територии наложиха ограничения, въпреки че федералното правителство не иска да наложи общонационална карантина.

Източният щат Одиша стана поредният, който обяви двуседмичен локдаун. Същото направиха по-рано Делхи, Махаращра, Карнатака и Западна Бенгалия. В други щати действат вечерни часове или локдауни през уикендите.

 

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 2 месеца

Смъртност 1 на 350000.

43

Бай Пешо

преди 2 месеца

Кой? Аз да се ваксинирам. Точно никога. Ако ме принудят ще напусна работа и ще ставам земеделец и животновъд. Да продавам на ваксинираните Столичани екологично мляко и екологични зеленчуци. Имам познати които се ваксинираха. Всичките до един прекараха короната. Някой не можаха и вече са в другата статистика. Толкова за ваксините. Те са по-голяма отрова и по опасни от самия вирус.

42

Колкото в България

преди 2 месеца

До Бай Пешоима пандемия толкова и в Индия имапразни болници, фалшиви статистики - това е пандемията истинската пандемия ще започне като се ваксинирате заразата ви я вкарват с ваксините