Снимка: БГНЕС
Швейцарският производител на лекарства Novartis подписа сделка за производство на съставки за лечението с Actemra на Roche, което е предназначено за хора с COVID-19. Това съобщиха от компанията в четвъртък, предаде Ройтерс.
 
Споразумението е третата транзакция, която Novartis подписва. Преди това компанията сключи споразумения с биотехнологичните компании BioNTech и CureVac за извършване на терапии за други фирми, които да помогнат в борбата с пандемията.
 
Препаратът Actemra/RoActemra (тоцилизумаб) е предназначен за лечение на ревматоиден артрит, който също така се тества в различни клинични проучвания за лечение на пневмония, свързана с COVID-19.
 
Novartis ще произвежда активните фармацевтични съставки за лекарството в завода на компанията в Сингапур. В завода ще получат необходимите технологии и опит още през второто тримесечие на тази година.
 
"Novartis се ангажира изцяло да си сътрудничи с Roche в предлагането на доказаните ни възможности за производство на биологични препарати", посочи Щефен Ланг, ръководител на Novartis Technical Operations.
 
"Като един от най-големите производители на лекарства в света, Novartis може да мобилизира производствените си възможности на множество фронтове", допълни той.
 
През март Novartis подписа сделка и с компанията CureVac за производство на материал за кандидат за коронавирусна ваксина в базата си Кундл, Австрия. Швейцарската компания също така подписа договор с BioNTech за осигуряване на производствен капацитет в своя завод в Щайн, Швейцария за ваксината срещу Covid-19, разработена съвместно с Pfizer.

Коментари Напиши коментар

9

Наблюдател

преди 1 година

Много добро лечение! Едно флаконче върви по 250лв в аптеките. Ще излекува банковите сметки на двете фармацевтични фирми!После Марешки ще пусне от "евтиното" за следващите избори.

8

До 4

преди 1 година

Писанието ти е признак или на огромна простотия и елементарно образование или на ментален проблем. Потърси помощ и в двата случая.

7

Анонимен

преди 1 година

Ще излезе,че заболяването ревматологичен артрит е от аналогичен вирус на тоз,който е заразен.