Снимка: БГНЕС
Албания продължава с ваксинацията на населението си срещу коронавируса. До момента са имунизирани 250 676 души, заяви министърът на здравеопазването Огерта Манастирлиу във видео във Фейсбук, предаде БГНЕС.
 
Тя спомена, че плановете са броя на ваксинираните възрастни хора през май да достигне общо 500 000 души, което ще създаде възможности и за туристическия сезон.
 
"Днес повече от 176 000 баби и дядовци са по-защитени от COVID-19, благодарение на кампанията за масова ваксинация, която ще продължим с още по-високи темпове, за да защитим здравето и живота на всеки гражданин. Направени са 250 676 ваксинации , а през май ще са 500 000", каза още Манастирлиу.
Още по темата
 
По думите й започват с имунизация на хора над 65-годишна възраст. Планира се ежедневно ваксиниране на 20 до 30 хиляди души. 
 
Междувременно броят на новозаразените в страната рязко е спаднал този месец. Средно дневно се регистрират около 300 нови случая в сравнение с миналия месец, когато броят беше над 1200.

Коментари Напиши коментар

9

До5

преди 3 седмици

Ощетени ментално има навсякъде. Просто в Бг им се дава повече гласност за да имат медиите рейтинг. На никой "журналист" не му пука че така всява хаос сред собственият си народ.

8

Бедняк

преди 3 седмици

Може да съм черноглед, но като че ли нечленуващите в ЕС по-добре се справят с ваксинацията: Албания, Сърбия, Англия, Израел, СРМ... А сега, след като ЕС-мама беше така унижена като гост на Ердоган, мераците й за стягане на редиците на Съюзът хептен ще се изпарят. Тежко ни и горко. Защо ли не ни поеме Америка на 100%?

7

Анонимен

преди 3 седмици

Албания е 50 години изостанала от останалия свят. Там всичко се случва супер бавно.
От там идва израза "Албански реотан"..