Снимка: БГНЕС

Броят на смъртните случаи в глобален мащаб от коронавирус е скочил с 11% през последната седмица, а броят на новите случаи на инфекция с COVID-19 се увеличава за шеста поредна седмица, според епидемиологичният бюлетин на Световната здравна организация (СЗО).

Още по темата

"В световен мащаб броят на новите случаи на COVID-19 се увеличава за шеста поредна седмица, а през последната седмица имаше повече от 4 милиона нови случая. Броят на новите смъртни случаи също се увеличи с 11% в сравнение с миналата седмица, с повече от 71 000 нови смъртни случая", се казва в бюлетина на СЗО, публикуван днес, цитиран от БГНЕС.

Според организацията нарастването на смъртните случаи от COVID-19 в Югоизточна Азия за последните седем дни е 46%, в Америка - 15%, в Източното Средиземноморие - 7%, а в Европа - 2%.

Коментари Напиши коментар

16

да верно е

преди 4 седмици

коронен номер,на коронния вирус,измишльотина с цел шаш на човеко-подобните май..ни

15

1001 ?

преди 1 месец

Биологично оръжие! Лятото малко отдих и после отново атака.....

14

Анонимен

преди 1 месец

Колкото повече ваксинирани, толкова повече заразени и починали. Явно са правопропорционални нещата. Няма ли някой математик да изчисли тази зависимост или за подобни изчисления господарите няма да му платят. Ваксинирайте се, ползите за световния елит са повече отколкото рисковете... хахах ... Докато не станем 500 млн. на планетата (тази цел са си поставили преди 41 години - виж "Скрижали в Джорджия") ще има нови "вълни", а ако трябва и нови вируси. Другият вариант е революция, но се съмнявам...