Снимка: Pixabay
Новорегистрираните случаи на заразени с коронавирус в световен мащаб са се увеличили с 8% през изминалата седмица. Смъртността се е повишила с 3 на сто, показват данните на Световната здравна организация за последните 7 дни.
 
Новите случаи за този период са над 3 милиона и 200 хиляди. Починалите са над 60 хиляди. Най-значителното увеличение в периода 15-21 март е регистрирано в Югоизточна Азия - растеж с 49 процента, следван от Западните части на Тихия океан - 29 на сто и Европа - 13-процентен ръст.
 
Най-много нови случаи за миналата седмица са отчетени в Бразилия, Съединените щати, Индия, Франция, Италия, Полша, Турция, Германия, Украйна, Чехия, Русия и Йордания.
 
"За съжаление разпространението на инфекцията се засилва в мнозинството европейски страни, което води до ръст на всекидневния брой случаи (на заразяване) и починали. Смятаме, че тенденцията през следващите четири седмици ще е ръст на тези показатели. Възможно е това да се промени, ако се ускори ваксинацията, ако хората повече използват защитни маски", заяви директорът на СЗО за Европа Ханс Клуге в интервю за ТАСС, което е публикувано днес.

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 2 месеца

Само Китай успя за се справи с ковид-а. Построиха болница, градове, дезинфекция, дистанция и сериозна грижа за болните. Лъсна цялото печалбарство на капитализма и абсолютна некадърност.

51

мдаааа

преди 2 месеца

До do 49всички математически модели показват че с тестовете се хващат между 1/3 и 1/10 от наситина заразенитекоето говори че краят на пандемията е много близо след около 6 месеца до 1 годинат.е. както при всеки епидемии и пандемии от този род ако прочетете ще видите че са от година до година две години и половинатова е истината

50

do 49

преди 2 месеца

това не е верно понеже не знаеш колко са на практика реално заразенитес тия тестове къде верни къде не се хваща една изключително малка част от тези хора