Снимка: БГНЕС
Списание "Time Out" се допита до 27 000 читатели по света как се чувстват след повече от година, прекарана в локдаун и ограничения заради пандемията и се оказа, че наистина най-много им липсва вечерята в ресторант.
 
В много страни и градове по света все още не се разрешава излизането и срещите със семейство и приятели. Милиони хора все още са осъдени да правят поръчки по домовете си и да пазаруват онлайн. 
 
27 275 читатели на Time Out по целия свят в навечерието на годишнината от пандемията отговориха какво най-много им е липсвало във времената на ограничения. Почти една трета (28% от анкетираните) споделили, че това е добре прекараното време в ресторанти, барове и кафенета. Оказва се, че това е разпознато като най-голяма липса - включително да се виждат по-често с цялото семейство.
 
Липсата на ресторанти се усеща особено силно във Франция - 47% от френските респонденти са отговорили, че най-много им липсва вечерята навън.
 
В световен мащаб само 24% от хората казват, че най-много са им липсвали приятелите и голямото им семейство. Концертите и музиката на живо също са сред нещата, които са липсвали на хората – 12% от анкетираните отчаяно са имали нужда да отидат на концерт.
 
Едва 2% от анкетираните, на които им е липсвала работата в офиса. И само 4% споделиха, че единственото нещо, което най-много им е липсвало е посещението във фитнес залата.
 
Така че, ако с нетърпение очаквате деня, в който можете да вечеряте в приятна обстановка навън, без да се налага да поръчвате храна или да готвите, сервирате и миете чинии в къщи, то вие определено не сте сами./БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase