Снимка: БГНЕС
Болниците в Бразилия започнаха да връщат пациенти с COVID-19 поради липса на свободни легла, предава Ройтерс. Лечебните заведения в големите градове достигат пределния си капацитет, предупредиха здравните власти. В този момент страната регистрира най-голям брой смъртни случаи с коронавирус в света. Интензивните отделения за лечение на болни от вируса са запълнени на 90% в 15 от 27-те щатски столици.
 
В южния град Порто Алегри, столицата на щата Рио Гранде до Сул, главната болница за лечение на COVID-19 спря приема на пациенти, тъй като вече няма свободни легла. Ройтерс отбелязва, че за пръв път болници в страната връщат пациенти след 2009 г., по време на епидемията от H1N1.
Още по темата
 
Здравното министерство в сряда съобщи за рекордните 2286 смъртни случаи от COVID-19 за 24 часа. Новозаразените се увеличиха с още близо 80 хиляди. Вчера починалите също надхвърлиха 2000 души, а новозаразените са били над 75 хиляди.
 
Бразилия се нарежда на второ място в света след САЩ с общо над 270 000 починали. През миналата седмица имаше средно по 1600 починали дневно, при около 1400 в щатите.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase