Световната здравна организация на този етап не препоръчва издаване на т.нар. "ваксинационни паспорти", с които пътуващите да доказват, че са имунизирани срещу коронавирус.

В същото време представители на организацията не изключват в бъдеще да публикуват препоръки по съдържанието на подобни сертификати.

Още по темата
Преди дни Еврокомисията обяви, че през март ще представи проект за единен ваксинационен документ за общността. 27-те се опитват да ускорят ваксинационната кампания.

Европейският съюз ще призове Съединените щати да разрешат износа на ваксини на "Астра Зенека", произведени на американска територия, съобщава Файненшъл Таймс.

27-те искат Вашингтон да осигури безпрепятствени доставки на ключови съставки на ваксината, необходими за производството в Европа.

Германците днес разграбиха от търговските вериги първите антигенни тестове за домашно ползване на цена между 22 и 25 евро за пакет от пет бройки. Тестът се прави с тампон в носа, резултатът излиза след 15 минути.

Германското правителство разчита на масови тестове за постепенно разхлабване на ограниченията на фона на засилващо се обществено недоволство и бавен темп на ваксинация.

Франция ускорява ваксинационната си кампания и планира до края на двата почивни дни да ваксинира допълнително 50 хиляди души.

Повече от 70 демонстрации срещу мерките заради пандемията са планирани в Австрия. Полицията е на бойна нога заради опасения от включване на крайно-десни екстремисти, включително дошли от Германия.

Властите вече забраниха някои прояви като голяма демонстрация, насрочена за утре следобяд в центъра на Виена. На нея се очакват 20 хиляди души.
 

Коментари Напиши коментар

63

Qanon

преди 2 месеца

Не слушайте СЗО! Те са подвластни на фондацията на Гейтс! Той ги финансира! Целта им е световна депопулация! По статистика цената на една смърт е 0.29 долара.

62

Анонимен

преди 2 месеца

a preletnite ptici i te li sa s vaksin pasporti? egipetskite leshoiadi, lisichkite, zaichetata, valchetata, katerichkite, gusterite, taralejite, ribkite?!

61

Анонимен

преди 2 месеца

А СЗО е нищо - трябваше да се затвори. Отдавна.