Снимка: архив, БГНЕС

Във Великобритания предложеното увеличение на заплатите с 1% на служителите в националното здравеопазване бе окачествено като "жалко и дълбоко разочароващо" от профсъюза на медицинските сестри. От опозиционната Лейбъристка партия смятат, че правителството е загубило реална представа за живота на здравните работници, предаде БНР.

Министерството на здравеопазването направи препоръката за 1-процентното увеличение на заплащането, но от Кралския колеж за медицински сестри незабавно заявиха, че е необходим ръст с 12,5%.

Още по темата

По принцип персоналът на националното здравеопазване бе изключен от замразяването на заплатите на повечето работници в обществения сектор, но вдигането на заплатите само с 1% разгневи мнозина.

Профсъюзите смятат, че това е прекалено оскъдна награда за огромните усилия на персонала по време на пандемията. Лейбъристите казаха, че това е "ритник в зъбите" на героите от здравеопазването, чиято саможертва е запазила хората през последната година.

В страната продължава  ходът на масовото ваксиниране. Броят на получилите първа доза вече достигна 21 милиона души.

За последното денонощие има регистрирани около 6 500 заразени и 242 смъртни случаи. Това е най-ниският брой жертви за денонощие от 23 октомври насам.
 

Коментари Напиши коментар

5

Христо Христов

преди 1 месец

какво става със заплатите в ек и в частност на урсулата?
Ще ги публикуват ли директно, за да видим дали са джендър неутрални (всъщност, колко са скочили от миналата година)?

4

Анонимен

преди 2 месеца

И мини това какво ме грее?

3

Не!

преди 2 месеца

Светът фалира, какви увеличения?
Аз трябва за да не се претоварят да не работя и да си стоя в къщи, а те никаква солидарност към нас. Хайде бе...