Снимка: БГНЕС

След като обвини премиерът Борисов в липса на смелост, червената шефка Корнелия Нинова съобщи, че БСП внася проект на решение в НС, за да се търсят допълнителни възможности за ваксини.

"В него настояваме НС да възложи на МС да започне двустранни разговори за доставка на руската ваксина "Спутник V" и настояваме това решение да се разгледа преди разпускането на НС, защото забавянето ще се отрази тежко на хората", отсече тя.

Още по темата
Нинова обвини правителството, че не се справи с нито една от последиците на пандемията - нито здравната, нито икономическата, нито социалната.

"Сега е наред процесът на доброволно ваксиниране. Ситуацията е следната: България е на едно от последните места в Европа и близо 2 месеца след като има ваксина са направени около 130 000 ваксини, а една пета са получили втората доза. Далеч по-добре са останалите европейски страни, като първенци са Дания, Италия, Словения", каза тя.

Според нея "зелените коридори" не са помогнали.

"Извиха се опашки, където желаещите се наредиха да получат ваксината, няма ваксини обаче, а хаос, некомпетентност в цялата страна. Карате личните лекари да правят списъци, а след това ги връщате, защото няма ваксини", скочи соцлидерката.

Тя допълни, че според европейските прогнози 70% от населението на България ще е ваксинирано през 2040 г.

"Вашата некомпетентност ще се отрази дългосрочно на здравето и на икономиката, защото държавите, които напреднаха с ваксинацията ще възстановят по - бързо икономиката си и ножицата ще се отвори драстично", обвини тя управляващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase