Снимка: БГНЕС
Производителите трябва да коригират ваксините си срещу COVID-19. Това заяви в понеделник генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) д-р Тедрос Гебрейесус, цитиран от Ройтерс.
 
В разговор с пресата д-р Тедрос добави, че е "загрижен" от новините, че разпространението на ваксината на AstraZeneca трябва да бъде спряно в Южна Африка, тъй като има вероятност тази ваксина да не е достатъчно ефективна срещу южноафриканския щам на коронавируса.
Още по темата
 
"Знаем, че вирусите мутират и знаем, че трябва да сме готови да адаптираме ваксините, за да останат ефективни. Това се случва с ваксините срещу грип, които се актуализират два пъти годишно, за да съответстват на доминиращите щамове", каза още шефът на СЗО.
 
"Необходимо е да продължим да разработваме ваксините и да провеждаме нови изпитвания", посочи той.

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 1 година

С ниска ефективност е тази ваксина, както и трябва да се проверява от различни от производителя експерти. В момента института който я пробутва си е извадил някакви 80% ефективност, но има доста премълчани неща за Астра Зенека, трябва да се забрани докато не си я оправят.

20

Др. Акула

преди 1 година

Най-абсурдно е да коментираме мнението на най-големите предатели в световната история, все едно означава нещо? В края на дек. 2019 г, Тайван са изпратили официално писмо до СЗО, че в Китай има нетипична пневмония, която трябва да се наблюдава! Когато започнаха да затварят милиони под карантина в Китай, СЗО каза, че е ГРЕШНО да се спират полетите, да се затварят границите с Китай! Когато имаше хиляди случаи в няколко държави извън Китай, СЗО каза, че няма никаква пандемия! ТЕ СА ГЛАВНИ ВИНОВНИЦИ!

19

Анонимен

преди 1 година

До ReptileАми ти си смешен. Какво да доказваме, те СЗО сами доказват, че не може да им се вярва. Ти вярваш ли на хора, които за една година си променят мнението по даден въпрос 126 пъти? Аз не и не ми трябват никакви доказателства повече за да знам, че на такива хора не може да им се вярва, пък ти като искаш си търси доказателства... Само това е достатъчно, а иначе всички доказателства са в мрежата. Който иска си ги намира, а който не, гледа телевизия, вярва и повтаря като папагал чутото...