Снимка: МВР

Непълнолетни си организирали парти в хостел в центъра на столицата, хвърляли и предмети по улицата, съобщиха от МВР.

На територията на столицата през миналата нощ са извършени множество проверки от екипи на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР), съвместно със Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ), за спазването на противоепидемичните мерки, определени със заповед на министъра на здравеопазването.

При една от проверките полицаите реагирали на сигнал от граждани, че в хостел на бул. "Хр. Ботев" има струпване на хора и се хвърлят предмети на улицата. На място са установени 14 души, 11 от тях - непълнолетни, и 3 - пълнолетни, уточняват от полицията.

За случая веднага е уведомен инспектор към "Детска педагогическа стая" при Четвърто районно управление. Родителите на един от непълнолетните са отказали да дойдат и да вземат детето си.

Един от пълнолетните, присъствали на адреса, се е ангажирал да го съпроводи до дома му. Всички непълнолетни са призовани да се явят в понеделник с родител в столичното Четвърто районно полицейско управление.

МВР отказа да потвърди дали в инцидента е участвал Георги Руменов Радев. Цялата група, включително и той, трябва да се явят понеделник в Четвърто РУП, придружени от родител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase