Снимка: БГНЕС

От утре Австрия затяга контрола по границите с всички съседни държави. Днес следобед австрийският министър на вътрешните работи Карл Нехамер е говорил по телефона със своя германски колега Хорст Зеехофер по този въпрос, предвидени са разговори с всички негови колеги от останалите държави, които граничат с Австрия, съобщават медиите тук.

Пътуванията трябва да се сведат до минимум, е заявил Нехамер в съобщение по този повод. "Защото много малко са изключенията, в които пътуванията са неотложни", заявява вътрешният министър. Граничният контрол трябва да се превърне във вълнолом за инфекционните вериги, които стават все по-опасни заради вирусните мутации.

Докато по границите със Словения и Унгария се извършва постоянен граничен контрол още от времето на бежанската криза през 2015 г., границите с Чехия и Словакия се контролират едва от месец насам поради големия брой на новозаразените. По границите с Германия, Италия, Швейцария и Лихтенщайн до днес се правят проверки на случаен принцип.

От утре те ще станат по-интензивни. Според Министерството на вътрешните работи контролът по границите ще се извършва в сътрудничество с полицейските служби на съседните държави. (БТА)

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 11 месеца

Чудя се защо като налазиха ония скакалци т.нар.бежанци, не ви дойде на ума да си контролирате границите, а сега ограничавате движението на нормалните хора, заради един измислен вирус...

4

Мухахахахаха

преди 11 месеца

В сръбските социални мрежи има снимка, как тяхната премиерка, която е лe3би се ръкува с Курц.Отдоле коментара е нещо такова:"Ето на, за пръв път со Курци во руке.. "

3

До Ок

преди 11 месеца

Бех, маааму стара, мат'риалът е отишъл само за уши, значи... ...цъцъцъцъцъ...