Снимка: БГНЕС
Властите на Острова полагат непрестанни усилия да убедят британските граждани да си останат вкъщи и да не излизат. Експертите смятат, че може би ще се наложи ограниченията заради COVID-19 да останат в сила до началото на май.
 
"Животът във Великобритания е доста тежък в момента. На практика моето семейство излиза един път дневно да пазарува и е разрешено едно излизане за спорт. За жалост през последните дни страната е засегната от наводнения, причинени от бурята „Кристоф”. Това заяви в ефира на Нова ТВ Павлина Трифонова, която живее в Лондон.
 
"Хората се страхуват. Домовете им са наводнени. Имаше опасения, че завод в Северен Уелс, който произвежда ваксината на AstraZeneca и на Оксфордския университет може да бъде залят. Той е ключова база, тъй като в него се произвеждат около 30 милиона дози. Властите обаче реагираха бързо и издигнаха диги, за да го защитят", посочи тя.
 
Здравните власти са притеснени, че новите мутации на вируса, които са регистрирани във Великобритания и на които се дължи големият брой новозаразени, нямат да могат да се повлияят от ваксината срещу COVID-19. 
 
"Фактически може да се сбъдне най-лошият сценарий – да се слагат ваксини срещу щамове на коронавируса, които вече не са съществуват", посочи още Павлина Трифонова.
 
Тя допълни, че големият брой на новозаразени се дължи на факта, че хората са изморени и са по-склонни да рискуват. Много бизнеси принуждават служителите си да ходят на работа въпреки забраните, за да гарантират оцеляването си. Проблеми създават и незаконните партита, които се организират в домашна обстановка заради затворените заведения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase