Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Гражданите, които са се ваксинирали срещу Ковид-19 и са изработили имунитет, трябва имат възможност да се върнат към обществения живот. Това заявява германският външен министър Хайко Маас в интервю за "Билд ам зонтаг", цитирано от ТАСС.

Мисля, че хората, които са ваксинирани, трябва да имат възможност отново да упражняват основните си права, казва Маас. По думите му те няма да се разболеят и няма да трябва да бъдат настанявани в интензивни отделения или да бъдат включвани към апарати за вентилация на белите дробове. А ако в ресторантите влизат само ваксинирани лица, те няма да си вредят взаимно, отбелязва министърът.

Маас много рядко се изказва по вътрешнополитически въпроси. Той е първият министър от правителството на канцлера Ангела Меркел, предложил да се дадат привилегии на ваксинираните. Тази идея не се ползва с популярност в Германия, отбеляза ТАСС.

Досега в страната са ваксинирани над един милион души, или малко повече от 1 процент от населението. Първи бяха имунизирани обитателите на домовете за възрастни  и медиците. От 16 декември в Германия е в сила строга карантина; затворени са почти всички магазини освен магазините за хранителни стоки. /БТА/

 

Коментари Напиши коментар

58

Анонимен

преди 1 месец

Фашисти.

57

Анонимен

преди 1 месец

Хайко Маас иска да има привилегии за ваксинираните. Но това не значи, че ще се случи.

56

Анонимен

преди 1 месец

Прочетох статияте и видях за никакви привилегии. Ходенето на ресторант привилегия ли стана? ХА-ХА! Просто искат да принудят тези които се опъват да ги ваксинират доброволно. И това няма да им е единствения им трик