Снимка: БГНЕС

Ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел не изключи въвеждането в Европейския съюз на паспорти за ваксинация срещу Covid-19, позволяващи свободното пътуване, което ще е достъпно само за ваксинираните, предаде БГНЕС.

Той добави, че тази тема е чувствителна и трябва да бъде обсъдена, което ще бъде направено от лидерите на страните от Европейския съюз следващата седмица.

Пресслужбата на Съвета на Европа представи пред журналисти цитати от интервю на Мишел, което той направи за обществена телевизия в Нидерландия.

Мишел смята, че подобна дискусия може да има два аспекта. Първият е дали държавите от съюза се съгласяват по принцип да въведат сертификат за ваксинация.

Второ - ако е така, кога може да се направи това.
 

Коментари Напиши коментар

116

Анонимен

преди 1 година

Хахах ! Бизнеса иска продажби фармацефтичното лоби е като нарко картел не случайно Рейгън 86 година подписа закона за обезщетения, поради вреди причинени от ваксини. Но обезщетенията се поемт от държавен фонд не от компаниите до сега са изплатени около 3,7 милярда

115

Анонимен

преди 1 година

Цифров (електронен) концлагер

114

Анонимен

преди 1 година

Еми няма да пътуваме в Европа. Толкова е просто. Ще си закопят сами туризма и икономиката. А англичаните май излезнаха по-умните.