Снимка: архив, БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън се самоизолира. Това се наложи, след като стана ясно, че е имал среща с депутат, който по-късно е дал положителна проба за COVID-19.

Джонсън бил потърсен от националното здравеопазване в неделя в рамките на програмата за тестване и проследяване, но той самият няма симптоми, съобщиха от Даунинг стрийт.

Премиерът прекарал около 35 минути с депутата от Консервативната партия Лий Андерсън, който е дал положителен резултат, предаде БНР.

Още по темата

Медиите на Острова припомнят, че през април Джонсън прекара 3 денонощия в интензивно отделение след заразяване с коронавируса.

След изписването му премиерът заяви, че e бил „на ръба“ и благодари на здравните работници, спасили живота му.

В изявление от Даунинг стрийт късно снощи се посочва, че Борис Джонсън ще следва правилата и ще се самоизолира. Той ще продължава да работи от канцеларията си, оставайки начело на борбата срещу пандемията.

Депутатът Лий Андерсън написа във Facebook, че след като загубил усещане за вкус в събота, а съпругата му също не се чувствала добре, двамата си направили тестове, които в неделя станало ясно, че са положителни.


 

Коментари Напиши коментар

18

Опалянака!

преди 3 месеца

"Че нали го преболедува"

НЯМА дългосрочен имунитет срещу променящ се вирус!

Историята с ваксините е само за успокоение на хората - трябва да мине доста време да спадне силата на въздействие на тая напаст - не ви ли стана ясно!

17

...

преди 3 месеца

Факания адмun постояно търка коментари, които казват истината, че тука става въпрос за много пари. Пари от тестване, превенция, ваксинация и тем подобни на една настинка. Става дума за стотици милиарди, даже трилиони долари. Всякакви бълвочи под формата на коментари не се трият, но точно тия се трият. Защо ли? Все пак и медиите печелят от тая изтерия. Вижте само всяка 2ра новина е за ковид. Яко кликбейт. Яко ще ви спамя. Боклyци.

16

ахам

преди 3 месеца

Затова тоя номер с ваксината е странен. Ще трябва да се ваксинираме на всеки 4-5 месеца, а допълнително няма да сме сигурни дали пак няма да се заразим, защото никога една ваксина не е 100% ефективна.