Снимка: БГНЕС

След като в Лондон затегнаха противоепидемичните мерки, са налице и първите сериозни глоби за нарушаването им. Мъж бе глобен от полицията, защото е посетил дома на приятел в Лоутън близо до Уигън, за да пият чай.

Двамата са се наслаждавали на аромата на горещата напитка в петък вечерта, заради което органи на реда са наложили глоба от 200 паунда за първо нарушение, предава Daily Mail.

Още по темата

Човекът бил спрян от полицаите и трябвало да обяснява къде отива. По думите им, той се опитал да излъже за причината да наруши строгата карантина.

За първо провинение в Англия на лица над 18 години се налага глоба от 200 британски лири, която може да спадне до 100 паунда, ако се плати до 14 дни.

За второ нарушение вече се заплащат 400 лири, а максималната санкция стига до 6 400 лири.

От 5 ноември в Англия бяха въведени нови строги мерки за борба с разпространението на коронавируса, като останаха отворени само магазини от първа необходимост. Затворени са развлекателни заведения като пъбове, барове и ресторанти.

Заведенията ще могат да продължат единствено да предлагат храни и напитки за вкъщи и доставки по домовете.

Само за първата нощ след старта на новите противоепидемични мерки, имаше 104 ареста, за неспазването им, предаде Нова тв.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase