Снимка: Bulgaria ON AIR

Нови 37 случая на заразени с коронавирус медицински служители са регистрирани през последните 24 часа. А след 15 дни борба за живот, от COVID-19 почина началникът на Отделението по акушерство и гинекология на болница "Дева Мария" в Бургас доц. Георги Хубчев.

66-годишният лекар е бил диагностициран с коронавирус на 2 октомври и след влошаване на състоянието му е хоспитализиран в отделението по анестезиология и интензивно лечение. Доц. Хубчев беше отличен и с приз лекар на годината за 2019 г.

А заради усложнената епидемична обстановка и повишеният брой на заболели от коронавирус от болницата в Златоград се обърнаха за помощ към всеки, който може да помогне с продукти, лични предпазни средства, дърва за огрев.

Българският прототип на ваксината срещу COVID-19 се очаква да бъде готов до края на годината.

"След като имаме прототипа в ръката си, ние трябва да решим какво да правим. И то, като казвам ние, не научният екип, който ще го разработи, а става дума чисто административно как ще се процедира нататък", заяви доц. Андрей Чорбанов от департамента "Имунология" в БАН и ръководител на екипа по разработката на ваксината.

Той заяви още, че ако не получат помощ от държавата, ще се обърне към частни структури, които да финансират проекта.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева по Bulgaria ON AIR.

Коментари Напиши коментар

16

Васил

преди 1 месец

Видими резултати на шайката ГРОБ ??

15

какви болници?

преди 1 месец

Болници имаше по времето на соца, а сега са търговски дружества!

14

Анонимен

преди 1 месец

Доста странно е това във време, когато Борисов тегли милиарди заеми и раздава пари, както му падне. Що Златоград не се обърне направо към него?