Снимка: архив, БГНЕС

Във Великобритания за последното денонощие бе отчетен рекорден брой от 6 634 нови случая на заразени с коронавирус, откакто започна масовото тестване. Починали са 40 души.

Пикът на пандемията във Великобритания бе през април. Последва рязко намаляване на случаите на заразявания. От юли насам обаче кривата отново върви нагоре, за да се стигне до последното рекордно денонощие.

Правителството оповести ново затягане на мерките, които влязоха в сила снощи, предаде БНР.

Още по темата

Междувременно бе съобщено, че пристигащите във Великобритания от Дания, Словакия, Исландия и карибския остров Кюрасао от събота ще трябва да се самоизолират за 14 дни.

В отговор на новите ограничения, засягащи работната сила, министърът на финансите Риши Сунак обяви нова схема в подкрепа на трудовата заетост. Тя ще помогне на компаниите да наемат персонална съкратено работно време.

Новата схема, която не е толкова великодушна, заменя предишната, при която на пуснати в принудителен отпуск работници правителството изплащаше 80 процента от заплатите. Както заяви Сунак: „Не мога да спася всеки бизнес или всяко работно място“.

В Шотландия студентите бяха посъветвани да не ходят в пъбове, ресторанти или на парти през уикенда в опит да се обуздае пандемията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase