Снимка: Pixabay
Новорегистрираните случаи на COVID-19 във Франция са над 3 хиляди. В страната са открити 33 нови огнища на заразата, допълват от Франс прес.
 
В Швеция хиляди хора са получили фалшив положителен резултат от теста си за коронавирус, предава ДПА. Става дума за 3700 души, които са си направили PCR тестове, внесени от Китай, уточняват агенцията.
 
В Бразилия за последното денонощие са установени 47 134 нови случая на коронавирус. Така потвърдените случаи в страната стават 3 669 995, съобщи министерството на здравеопазването, цитирано от Ройтерс.
 
Смъртни случаи в следствие на заразяване с вируса са 1271 и така починалите от COVID-19 от началото на епидемията са общо 116 580. Сред заразените е и най-големият син на президента Жаир Болсонаро - Флавио, посочва Франс прес.
 
"Дадох положителен тест за Covid-19", съобщи в Туитър 39-годишният сенатор. Той побърза да уточни, че се чувства добре и няма симптоми. Синът на Болсонаро каза също, че се лекува у дома с хидроксихлорокин и с антибиотика азитромицин - лечение. Баща му е неуморен застъпник от началото на епидемията в Бразилия през март, въпреки че различни научни изследвания доказаха неговата неефективност срещу COVID-19.
 
Флавио Болсонаро е разследван за корупция, докато е бил законодател в щата Рио де Жанейро. Той е четвъртият член на семейство Болсонаро, който дава положителен тест за коронавирус след баща си, първата дама Мишел Болсонаро и най-малкият син на президента - Жаир Ренан.
 
Междувременно местни медии, цитирани от ДПА, съобщиха, че секретарят по здравеопазването на столичния федерален окръг (Бразилия) е бил арестуван за предполагаема измама при покупката на медицински материали, свързани с COVID-19. 
 
Франсишко Араужо е заподозрян в участие в покупката на нискокачествените тестове за коронавирус на завишени цени. Това е довело до загуби от милиони долари, посочват новинарският портал Г1 и в. "Фоля де Сао Пауло". Във връзка със случая са задържани още шестима души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase