Снимка: БГНЕС
В понеделник Аржентина е регистрирала най-високия брой заразени и починали за денонощие от началото на епидемията от коронавирус. Това съобщи здравното министерство, цитирано от "Франс прес".
 
За изминалото денонощие в страната има 2146 нови потвърдени случаи на заразени и 32-ма починали. Така общият брой заразени в Аржентина достига 44 931 души, а починалите стават 1043. Близо 90% от случаите са в Буенос Айрес и в околностите на аржентинската столица, където живеят 14 милиона от общото население на страната, което е 44 милиона души.
 
От 20 март е въведена карантина в страната, но в последно време правителството увеличи броя на разрешените дейности. Новите данни дойдоха в момент, когато властите в Буенос Айрес заявиха, че обмислят дали да забранят отново дейностите, които разрешиха. 
 
"Ако тази тенденция се запази, отново ще наложим ограничения", каза губернаторът на провинцията Алекс Кисилеф след среща с президента на Аржентина Алберто Фернандес и с главата на изпълнителната власт в столицата Орасио Родригес Ларета. Задължителната карантина изтича в края на седмицата и дотогава федералното правителство трябва да реши дали ще удължи периода на ограниченията. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase