Джеймс Камерън. Снимка: архив, БГНЕС

Нова Зеландия ще облекчи граничния контрол, наложен заради коронавируса, обяви днес правителството, след като решение режисьорът Джеймс Камерън да бъде пуснат в страната, за да снима продължение на „Аватар“, предизвика гняв срещу двойните стандарти, предаде Франс прес.

Камерън и екип от 55 души пристигнаха в Уелингтън от Лос Анджелис миналия месец, след като получиха специално разрешение да влязат в страната, за да снимат продължението на мегахита от 2009 г.

Изключението доведе до оплаквания от тези, които не могат да пътуват до страната, включително баща от Хонконг, пропуснал раждането на първото си дете.

Още по темата

Нова Зеландия затвори границите си за хора, които не са граждани или жители на страната, през март, а тази седмица обяви, че няма активни случаи на COVID-19 и че е елиминирала предаването на вируса, припомня БНР.

„Имаме двойни стандарти. Това е абсолютно несправедливо и вредно за репутацията на Нова Зеландия“, обяви местната Асоциация по миграция и инвестиции.

В реакция властите обявиха, че ограниченията за посещения на страната ще бъдат облекчени следващата седмица.
 

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 2 години

Двойни стандарти имаше и САЩ. Едно бе за тези които протестираха за да почнат да раборят за да се изхранват- и друго бе за тия дето протестираха за да ограбват магазините.

2

Анонимен

преди 2 години

Тоя па Аватар щял да снима. На тва му мина модата отдавна.

1

9

преди 2 години

Двийните стандарти ..(даже десеторните стандарти) са патент на европейският съюз! Не са на нова зенландия, да се наредят на опашката - моля!