Снимка: Bulgaria ON AIR

Пред дни Световната здравна организация похвали примера на Швеция в борбата с коронавируса. В страната няма въведени строги ограничения и забрани, а правителството разчита на хората да спазват сами социална изолация.
Живеещата в Швеция българка Меглена Караджова посочи пред Bulgaria ON AIR, че загиналите в страната са повече от 2600.

"Тук имаме много хора, които протестират, специално родителите, които не искат да пращат децата си на училище. Който не си прати детето на училище, отиват социалните и рискува да му вземат детето", сподели тя.

"Създадоха неписания закон два метра разстояние. Това е нещо, което шведите винаги са спазвали, дори преди пандемията. Нищо повече от това - разстояние. Никой не е задължен да ходи с маски и ръкавици. Баловете бяха отложени, само това", разказа Караджова и потвърди, че в Швеция на едно място не може да се събират повече от 50 души.

По думите на сънародничката ни в "България сутрин", много от институциите в Швеция се опитват да променят стратегията, но явно шведите са убедени, че тя работи и ще бъде изграден общ имунитет.

"Казват, че дори имат място за още 20% болни", отбеляза Меглена Караджова.

Самата тя е посетила специално отделение за проверка за коронавирус, тъй като е имала симптоми, но така и не е била тествана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase