Снимка: БГНЕС

Да лекуваме коронавируса с... инжектиране на дезинфектанти. Това бе един от начините, който президентът Доналд Тръмп предложи на редовния си брифинг в Белия дом, за да се справи САЩ с COVID-19.

По време на пресконференцията членове на медицинския щаб показаха данните от последното си проучване, според което вирусът отслабва, когато е изложен на слънце и топлина, както и че белината убива COVID-19 от слюнка и респираторни течности, а изопропиловият алкохол може да го убие още по-бързо.

Взимайки предвид тези факти, Тръмп насърчи учените да започнат експерименти в тази област.

"Така че, да предположим, че облъчваме тялото със силна - независимо дали е ултравиолетова или просто много мощна светлина - каза президентът, обръщайки се към д-р Дебора Биркс, координатор на щаба за борба с коронавируса в Белия дом. - Мисля, че казахте, че това все още не е тествано, но ще го тествате. Тогава ви казах, че можете да осветите тялото или през кожата, или по друг начин. И вие ми казахте, че също ще тествате това. Звучи интересно."

"Казахте и, че дезинфектантите убиват вируса за минута. За една минута. Няма ли начин да изчистим тялото с инжектиране на дезинфектанти?, запита Тръмп. - Ще е интересно да проверите и това."

Обръщайки се към д-р Биркс, Тръм заяви: "Аз не съм лекар, но знам това онова."

Но лекарите не бяха впечатлени от предложенията на Тръмп. Те бяха категорични - подобен подход може да има фатален изход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase