Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Поради пандемията от коронавирус и въведеното извънредно положение в страната повечето от нас са изолирани по домовете си, включително и актьорите. Според актьора Валентин Танев човек трябва да се съхрани и да знае, че пътят ще е дълъг.

"За мен е изключително интересно това, което се случва, колкото и парадоксално да звучи. Това е една невероятна ситуация", каза той за "Денят ON AIR".

Танев отбеляза, че някои се отнасят отговорно към ситуацията и я оценяват такава, каквато е, а други се страхуват изключително много от нея.

Както и за политиците - едни се включват на 100, а други политиканстват, трети се опитват да извлекат дивиденти, добави той.

Според него в настоящата ситуация се вижда наропсихологията на всяка една нация.

"Българите имахме изключително голям шанс, че шеф на Щаба е един човек, който много добре оценява ситуацията и много премерено действа", каза актьорът за Bulgaria ON AIR.

Танев е категоричен, че досега сме се справяли много добре, но започва да се проявява нашата народопсихология, която ще ни изиграе много лоша шега. Танев сравни опашките по КПП-тата с руска рулетка, в която освен себе си, човек рискува и здравето на много други.

Валентин Той посочи и, че е настъпил момента, в който разбираме колко важен е всеки един елемент в държавата - полицаи, зелечукопроизводители и т.н. Според него, когато кризата приключи, актьорите ще се качат в последния вагон на влака, защото са "функция на всичко това, което се случва в държавата".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase