Снимка: БГНЕС

Българският червен кръст (БЧК) открива национален фонд за събиране на средства. Парите ще бъдат предоставени на Националния щаб за борба с коронавируса за закупуване на материали и в помощ на болни хора.

Още по темата

„Вярвам, че към нашия призив ще се присъединят много неправителствени организации. Средствата ще се събират чрез SMS 14 66, по банкова сметка и онлайн. Убеден съм, че българският народ отново ще покаже своята съпричастност, защото действително това, което става в момента, има нужда от една консолидация“, каза Христо Григоров, председател на БЧК, съобщава БНР.

Пирогов“ получи от БЧК две специализирани палатки. Те са разположени пред спешния център и през тях ще преминават болните, като лекарите ще преценяват накъде да бъдат насочени.

БЧК продължава да изпълнява своята програма въпреки ситуацията с коронавируса. Близо 320 000 българи, определени от социалното министерство, получават по европейска програма хранителни продукти. Организацията е един тил, който подпомага държавата.

Коментари Напиши коментар

13

ХХХ

преди 1 година

До 12

До 12

Те ако имаха срам нямаше да сме на това дередже нали???

12

Анонимен

преди 1 година

До 11 ХХХ
Ти майтапиш ли се ! Какъв срам в таяизмет ! Тя няма съвест

11

ХХХ

преди 1 година

Парите от ЕС малко ли са ви. Нямате ли срам .Чудите се какво да измислите да грабите от народа. Щом искте още тези дето цял ден пият кафе в парламента да дарят по 1 заплата.Те са 240 човека по 10000 лв. ето помощи. Не се заситехте!!!