Министерството на земеделието за тази сряда беше планирано широко обсъждане с бранша на тема "От фермата до трапезата - устойчиво производство на храни". Заради коронавируса събитието беше отменено. 
 
За момента няма паника сред българските участници в мрежата и едва ли коронавирусът ще се отрази така значително на фермерските производители, така както на производителите на индустриални храни. Там се наблюдава психоза и потреблението на храни намалява. Това каза Гергана Кабаиванова, управител на фондация LocalFood.bg и ръководител на академия "Пендара", в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria
 
Кабаиванова изтъкна, че намаляването на данъците за хотелиерите и ресторантьорите би била добра и обоснована политика в този момент. 
 
"Засега няма отменени фермерски пазари. Ще преустановим дегустациите". 
 
"Доставките не са затруднени за момента. В сектора с фермерски и занаятчийски храни не очаквам големи сривове, защото там стават въпрос за продажби на храни, които се познават и към тях има доверие", обясни Гергана Кабаиванова. 
 
Цялото интервю можете да гледате във видеото ТУК
 

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 1 година

бе то ако няма туризъм ква файда,че ще им намалят данъците,като няма да имат клиенти

2

Анонимен

преди 1 година

Ехх защо и аз не съм олигарх - милионер , да си имам хотелче и ресторанчета и да ми намалят данъците и да ви давам минимална заплата и осигуровки (БАКШИШИТЕ са за ВАС, разпределете си ги) .. Няма такъв живот и такава държава ( Не съм фен на чалгара Слави )

1

Анонимен

преди 1 година

"Кабаиванова изтъкна, че намаляването на данъците за хотелиерите и ресторантьорите би била добра и обоснована политика в този момент. " Мафия..