Снимка: ИК "Сиела"

Седем години след стартирането на най-забавната, активна и ангажирана платформа за родители, социалния проект "Оле Мале" и два наръчника по оцеляване по-късно фуриите от "Майко мила" –  Красимира Хаджииванова и компания се завръщат с нова доза смешни, почти невероятни, но съвсем истински истории, с които се сблъскват бъдещи или настоящи майки и татковци и други хора из родните ширини.

В "Майко мила: Да оцелееш като родител 3" през очите на няколко смели "доброволци" в родителството отново оживяват щастието, страхът, смехът и сълзите в може би най-дългото приключение. В техните истории обаче за пръв път е засегнато и следващото ниво на играта "родителство" – непредвидимият пубертет, а в специална научна част е представен и обобщен свят на „жените през онова време“ – преглед с цифри и факти на живота на нашите пра-прабаби и какви са били техните семейства.

В 22 текста ще научите:
 Как се променя гардеробът на една бъдеща майка с времето;
 Как се променят семейните отношения след раждането;
 Каква е разликата между котката и децата;
 Как да качите дете в автобус 72 (без да загубите разсъдък);
 Как се става асистент на котарак,
 Как да заведете деца на басейн, без да ви глобят от КАТ.

Не само това, но ще получите няколко ценни и забавни съвета за "онзи" разговор за порастването, произхода на видовете (разбирайте с-е-к-с-а), както и какво да не казвате  децата (особено на тийндейджърите).

Няма да бъде подмината и щекотливата тема за развода и предизвикателствата, които крие той, когато трябва да се разправяте с роднини и други животни.

С цел да даде колкото се може по-богат (и смешен, и абсурден) родителски опит, сборникът дава поле за изява на великата женска общност на "Майко Мила" – "Положението е Майко Мила", част от изисканите членове на която са увековечени като автори в тази книга. А техните истории са  неоспоримо 100% изпитани и преживени.

В крайна сметка от "Майко мила: Да оцелееш като родител 3" ще научите, че всичко е добре, когато свършва добре. Или когато е посрещнато със завидна доза чувство за хумор. Все пак – светър е оцелял, защото се е смял (и други клишета).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase