Снимка: архив, БГНЕС

Писателят Салман Рушди вероятно ще загуби окото си. Той е и с прекъснати нерви на ръката и с поражения по черния дроб вследствие на нападението с нож. Това съобщи импресариото му Андрю Уайли, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
Той добави, че Рушди е поставен на апаратно дишане.

"Новините не са добри. Салман вероятно ще загуби едното си око; нервите на ръката му са прекъснати; прободен е бил и черният му дроб, който също е увреден", заяви Уайли.

Междувременно полицията в щата Ню Йорк идентифицира самоличността на заподозрения за нападението срещу писателя Салман Рушди като 24-годишен мъж от Ню Джърси, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

На брифинг за медиите бе съобщено, че той се казва Хади Матар и е разполагал с пропуск за събитието, на което беше нападнат Рушди. Предполага се, че е действал сам, но въпреки това ще бъдат направени допълнителни проверки, за да е сигурно, че няма съучастници.

От местопрестъплението е иззета раница, полицията е поискала и поредица заповеди за претърсване.

Органите на реда посочиха, че хора от публиката в залата са повалили заподозрения на земята, след което той е бил задържан от полицията.

 

Коментари Напиши коментар

49

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 43 - Не знам ...Да си чувал за Монти Пайтън :)

48

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 47 - Не знаех, че в Талмуда има цитати свързани с Корана?

47

Анонимен

преди 1 месец

Евреин, И двете имена са чисто еврейски. И който по- напред е писал за Коран и деветгодишните и той е евреин, който цитира Талмуд.