Снимка: Bulgaria ON AIR

  5 години след като създателите на brato.bg Дани Йорданов, Филип Зуберски и Владимир Иванов хвърлиха в шок литературните критици с "Наръчникът на едно брато", тримата са готови да влязат в ролята на гид в българската народопсихология с наръчника "Как да оцелееш в България".

Той съдържа практични и изпитани съвети, с които читателят да развие полезни умения за оцеляване в "Люлин", Враца, на сватба, в такси, в болница и като цяло в България.

"По-актуално не може да звучи това заглавие. Трудно се оцелява в България. За съжаление, все по-актуално ще звучи. Наясно сме със сериозността на всяко събитие по света и у нас, но трябва да има различен поглед, за да оцелеем с усмивка", каза журналистът Дани Йорданов в студиото на "България сутрин".

Според него книгата е огледало и всеки един от нас е писал този наръчник.

"Трябва винаги да гледаме нещата с чувство за хумор. Българинът има чувство за хумор въпреки всички несгоди. Идеята се роди още преди пандемията, тя малко спомогна да се отдадем и на това. Написахме книгата сравнително бързо. Започнаха да ни идват нови идеи след издаването ѝ. Някои примери са наши, които са ни се случвали, други са на наши приятели", посочи журналистът Владимир Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Всичко започва от "Бай Ганьо" на Алеко Константинов, но двамата подчертаха, че нямат намерение да се сравняват с толкова велик автор. Йорданов и Иванов дори не смятат себе си за писатели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase