Снимка: ИК "Сиела"

Всички знаят, че в професионалния спорт хъсът и отдадеността са най-сигурната формула за успех, а малко спортна злоба никога не е излишна. Но каквo става, когато нещата отидат твърде далеч?

Бестселъровият дебютен трилър "Тръпка" от Али Рейнълдс се гмурва дълбоко в дивата зимна пустош на френските Алпи и разказва смразяваща история за съперничество, което подклажда жажда за отмъщение  с фатални последици. 

За Мила Андерсън сноубордът е много повече от просто спорт. За да се нареди сред професионалистите, тя е пожертвала всичко останало в живота си – приятели, семейство и шанса за стабилна кариера. Но нищо от това няма значение, когато се качи на борда. Безценните мигове на безтегловност след всеки скок ѝ носят усещане за свобода и тръпка, несравнима с нищо друго. А победата е всичко. Но на каква цена?

Когато заминава да тренира в зимния курорт Лю Роше, Мила е новакът на групата. Тя трябва да се бори за своето място в безкомпромисния свят на спорта, а той си има своята кралица – Саския Спаркс. Хитра, лукава и готова на всичко, за да победи, тя се превръща в най-голямата съперница на Мила и двете се впускат в ожесточена борба за надмощие. Докато един ден Саския не изчезва безследно.

Десет години по-късно Мила е обърнала гръб на сноуборда и няма намерението да поглежда назад. Докато изненадваща покана не връща обратно в Лю Роше цялата група, с която е била преди толкова време.
Но едва когато пристигат за срещата, те разбират, че нещо не е наред. Никой от тях не е изпращал поканата. Курортът е празен. Телефоните им изчезват заедно с всички ножове и остри предмети в хотела. А мистериозна игра с въпроси за Саския, която отдавна е обявена за мъртва, започва да разбива доверието помежду им.

Приближава се снежна буря. А някой си играе с тях. Възможно ли е в планината да се крие убиец, или изчезналата всъщност е жива?

Ледовете крият смъртоносни тайни, а когато се топят, наяве излизат най-големите кошмари.
„Тръпка“ е дебютният роман на британската авторка Али Рейнълдс, която е и бивша професионална състезателка по сноуборд. В него тя майсторски успява да вплете страстта си към спорта в напрегнат и зрелищен трилър, който държи читателя в напрежение до последната страница. Пълен с неочаквани обрати и завладяваща зимна атмосфера, „Тръпка“ се спуска по пистата на миналото в търсене на истината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase