Адвокатът и писател Десислава Каменова представя новата си книга "Гаврил".
 
"24 януари е обявен за Международен ден на образованието от ООН, за първи път се чества през 2019 година и това беше денят, в който аз представих за първи път своя книга с къси разкази, озаглавена "Океана", каза писателката в ефира на Bulgaria ON AIR.  
 
"Аз съм много свързана с думата "учене" по много лична причина. Когато бях ученичка в математическата гимназия във Видин, се возих в един автобус, там видях много изморени хора и много се притесних, че като свърша училище няма да имам възможност да уча. Прибрах се и попитах майка ми какво ще правя и тя ми обеща, че никой няма да може да ми вземе книгите", сподели Каменова.
 
"Книгата е писана много дълго. Преди повече от 10 години на един 1 януари видях две момчета, които тичаха и знаех, че в началото на годината всеки си обещава нещо и трябваше и аз да го направя. И си обещах да споделям повече с другите. Това, което е в ума ми, да го закрепя на лист хартия", допълни Десислава Каменова.
 
"Тези разкази не са писани на базата на работата ми като адвокат. Два от разказите са написани за дядото на моя съпруг и затова така е озаглавена и книгата. В него имаше великодушие и добрина, и аз съм опитала да я споделя в тези разкази", разказа писателката.  
 
Гледайте целия разговор във видеото.  

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 3 месеца

Тази добре ли е? Такова несвързано бръщолевене не се чува често! Даже си пуснах клипа, защото си помислих, че пак журналистите са оплескали нещо със статията, ама се оказа, че този път проблемът не е в тях, а женицата наистина така си говорела!?! Ако и книгите й са такива, направо да ги продава на едро на цената на дърва за огрев! Аз едвам изтраях да я слушам, камо ли да чета нещо от нея!